Hlavní obsah
Médium.cz

Pinnacles: Cesta za přírodními divy

Ondřej Kliment
Foto: Ondřej Kliment

Pinnacles Rocks z auta

V sobotu jsme se vydali na výlet do Nambung National Parku, abychom se pokochali fascinujícími Pinnacles Rocks.

Reklama

Článek

Cesta z Perthu trvala zhruba dvě a půl hodiny a po cestě jsme se zastavili v Lancelinu, abychom dotankovali a koupili paměťovou kartu do kamery.

Foto: Ondřej Kliment

Cesta na Pinnacles Rocks

Cesta byla příjemná a plynula, i když maximální povolená rychlost byla 110 km/h. Po obou stranách silnice se střídaly různé typy vegetace, od obrovských eukalyptových stromů po křoviska se stopami po požárech a písečné duny.

Objev Pinnacles Rocks

Po příjezdu do Nambung National Parku jsme zaplatili vstupné 15 australských dolarů za auto a vydali se prozkoumávat Pinnacles Rocks. V areálu se nachází malé muzeum s obchodem se suvenýry a vyhlídkový okruh, který se dá absolvovat pěšky i autem. My jsme se rozhodli pro oba způsoby, abychom si tyto úchvatné skalní útvary co nejlépe prohlédli.

Pinnacles Rocks jsou tisíce vápencových sloupů, které se tyčí z písečné pouště. Jejich původ je stále trochu záhadou, ale existuje několik teorií. Podle jedné se jedná o slepené lastury z mořského dna, zatímco jiná teorie hovoří o ohořelých kmenech stromů, které byly zasypány dunou a časem se vynořily na povrch.

Foto: Ondřej Kliment

Pinnacles Rocks

Putování mezi Pinnacles Rocks byl úžasný zážitek. Obdivovali jsme jejich majestátnost a různé tvary, které vytvářely. Některé sloupy připomínaly stalagmity, jiné zase zkroucené sloupy. Celá oblast byla protkána stezkami, které nás vedly mezi těmito skalními zázraky.

Sandboarding v Lancelinu

Po prohlídce Pinnacles Rocks jsme se vydali směrem k Lancelinu, kde jsme chtěli vyzkoušet sandboarding, sjíždění dun na snowboardu. Bohužel jsme zjistili, že už je na půjčení sandboardů pozdě, takže jsme si slíbili, že se sem vrátíme příště.

Zapomenutý kousek Austrálie

Cestou do Lancelinu jsme narazili na odbočku k oceánu, které jsme se nemohli ubránit. Po krátké projížďce písečnou cestou jsme se ocitli v malé vesničce, která připomínala osadu u Berounky. Atmosféra byla klidná a malebná. Vesnička byla protkána písčitými cestami, takže jsme nechali auto stát a vydali se pěšky. Šli jsme stále za zvukem moře, až se před námi objevila překrásná zátoka.

Procházka po vesničce a zátoce byla relaxačním zakončením našeho dobrodružného výletu. I když se nám nepodařilo vyzkoušet sandboarding, odnesli jsme si krásné vzpomínky na fascinující Pinnacles Rocks a zapomenutý kousek Austrálie.

Tipy pro výlet

  • Pokud se chystáte do Nambung National Parku, nezapomeňte si s sebou vzít pohodlnou obuv, opalovací krém a dostatek vody.
  • Vstupné do parku je 15 $ za auto.
  • V areálu parku se nachází malé muzeum s obchodem se suvenýry a vyhlídkový okruh, který se dá absolvovat pěšky i autem.
  • Pokud máte čas, navštivte také Lancelin a vyzkoušejte si sandboarding.
  • Nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparát, abyste si pořídili krásné fotografie Pinnacles Rocks a okolní krajiny.
  • Více informací na webu https://www.visitpinnaclescountry.com.au/about/the-pinnacles.

Další články